2024. április 28. - Valéria

Elnökjelölés helyett pályázat

Elnökjelölés helyett csak az új pályázat kiírásával foglalkozhat ma reggel kezdődő ülésén a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, miután az ellenzéki delegáltak előző nap bejelentették, hogy egyik pályázót sem támogatják.
2008. február 12. kedd 08:22 - Hírextra

Így viszont a tíztagú - fele-fele arányban kormánypárti és ellenzéki delegáltakból álló - testületben egyik aspiránsnak sincs esélye megkapni a voksok kétharmadát.

Tavaly novemberben hatan vették meg a versenybe szálláshoz szükséges pályázati csomagot, de a teljes névsor mindmáig nem került nyilvánosságra.

A tisztségért hárman versengenek: a posztot most is betöltő Rudi Zoltán, Hammer Ferenc médiakutató, szociológus és Szabó Stein Imre, aki korábban az MTV és kereskedelmi csatornák menedzsmentjében is helyet kapott.

A 2004. március 5-én - négy esztendőre - megválasztott Rudi Zoltán lehet a rendszerváltás óta az első MTV-elnök, aki kitölti hivatali idejét.

Eddig legtovább (1990 augusztusa és 1994 júliusa között) Hankiss Elemér töltötte be a tisztséget, még a médiatörvény megszületése előtt, noha ő másfél évig várt arra, hogy az államfő elfogadja két és fél évi munkálkodás után benyújtott felmentési kérelmét.

Az őt követő Horváth Ádám nem egészen másfél évig, utóda, Peták István ennél két hónappal rövidebb ideig vezette az MTV-t. Szabó László Zsolt, akit Peták István után 1999 nyarán választottak elnökké, kevés híján egy és háromnegyed évet, míg az őt a poszton követő Mendreczky Károly egy évet és négy napot töltött el elnökként.

Eközben többször fordult elő, hogy ügyvezetőként alelnök irányította az intézményt. A negatív rekordot - valamivel kevesebb mint hét hónapos hivatali idejével - Rudi Zoltán hivatali elődje, Ragáts Imre tartja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását