2024. május 3. - Tímea, Irma

Más pártoktól lopja programjait a Fidesz?

Saját program híján a Fidesz más párt programjából szemezget, most az egykulcsos adó tetszett meg az ellenzéki pártnak az MDF javaslataiból - mondta Csapody Miklós MDF-es politikus.
2009. szeptember 30. szerda 12:02 - HírExtra
Az MDF-es képviselő Varga Mihálynak, a Fidesz alelnökének szavaira reagált, aki a 47. Közgazdász vándorgyűlésen szombaton Zalakaroson azt mondta: a költségvetési kiadások kontrollja és 45 százalékos GDP-újraelosztási arány mellett bevezethető az egykulcsos adó, amelynek már alacsonyabbnak kell lennie a Fidesz-kormány által tervezett 21-22 százaléknál.

Csapody Miklós úgy fogalmazott, saját program híján a Fidesz más párt programjából szemezget, az alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfa-csökkentés, az egész napos iskola témája után most az egykulcsos adó tetszett meg az ellenzéki pártnak az MDF javaslatai közül.

Emlékeztetett: a kormánykoalíció felbomlásával és az ellenzék többségbe kerülésével megnyílt a lehetőség az egykulcsos adó 2009-es bevezetésére.

Hozzátette, hogy 2008 áprilisában az MDF kezdeményezésére ötpárti tárgyalássorozat indult az adóreformról, azonban a Fidesz az egykulcsos adó helyett a családi adózást sürgette.

Hivatkozott arra, hogy az MDF már 2007 elején, A középosztály 13 pontjában leírta javaslatát az egykulcsos adó bevezetéséről. Az MDF gazdasági programja alapján Magyarországon "január óta, de legkésőbb három hónap múlva" egykulcsos adórendszer lenne - tette hozzá.

Mint mondta, a Fidesz számára azonban csak egy javaslat elfogadható, amit ő maga vet fel.

"A Fidesz számára az az előnyős, ha karosszékből, elegánsan végignézi (...) az ország gazdasági tönkretételét" - jelentette ki az MDF-es politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását