2024. április 30. - Katalin, Kitti

Jön a szemüveg nélkül nézhető 3D!

Speciális szemüveg nélkül nézhető 3D-televíziók is megjelennek a csütörtökön kezdődő Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai vásáron (CES), ahol a technológia létjogosultságát a Toshiba 3D-s laptopokkal fogja erősíteni.
2011. január 5. szerda 08:19 - HírExtra
Szakértők szerint a térhatású televíziók terjedését elsősorban a 3D Blu-ray lemezek fogják segíteni, jóllehet ebben a formátumban mindössze 30 film érhető el.

A további filmek tervezett megjelenése mellett a formátum támogatottságát jelzi, hogy a háromdimenziós tartalmak lejátszására alkalmas Blu-ray készülékek gyártóihoz már az LG, a Panasonic, a Samsung, a Sony, a Toshiba és a Vizio is csatlakozott.

"Az iparági egyetértés pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a 3D formátum sikeres legyen" - magyarázta Andy Parsons, az amerikai Blu-ray Disc Szövetség (BDA) elnöke.

A technológia gyors elterjedése azonban ennek ellenére sem várható, hasonlóan a hagyományos (2D) Blu-ray lemezekhez, amelyeknek az internetről letölthető HD felbontású tartalmak okoznak kihívást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását