2024. május 3. - Tímea, Irma

Dal a bélyegen

Bélyegen emlékeznek meg Olaszországban Domenico Modugno világhírű daláról, a Volaréról. A színészként, énekesként, dalszerzőként egyaránt kiváló, 1994-ben elhunyt Modugno az idén lenne 80 éves.
2008. január 17. csütörtök 09:00 - Hírextra
Leghíresebb szerzeménye, amelynek eredeti címe Nel blu dipinto di blu (A kékre festett égen) és csak refrénjének első szava nyomán kapta világszerte a Volare (Repülni) címet, éppen 50 éve, az 1958-as San Remó-i fesztiválon nyert első díjat. Napjainkban egy olasz felmérés szerint a világon a második legnépszerűbb olasz dal Adriano Celentano Azzurrója után.

Ugyancsak bélyeget kap a ma már visszavonult, különösen az 1960-as években óriási sikereket arató énekesnő, Mina egyik pajkos dala, a Tintarella di Luna is. De az itáliai emlékbélyegek sora nem áll meg a halhatatlan könnyűzenénél: hasonló megtiszteltetésben lesz része Indro Montanellinek, a modern olasz újságírás legendás alakjának, aki száz éve született, centenáriuma lesz az 1908-as pusztítói messinai földrengésnek és Edmondo de Amicis írónak, a Szív című érzelmes ifjúsági regény szerzőjének, sőt, jut egy bélyeg az első olasz képregényhetilapnak, a szintén százéves Corriere dei Piccolinak, amelynek "szülőanyja" Paolo Lombroso Carrara, a híres kriminálantropológus, Cesare Lombroso lánya volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását