2024. május 5. - Györgyi

Az SZDSZ nem módosítana

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) országgyűlési képviselőcsoportja nem tervez módosítási indítványokat benyújtani az egészségügy átalakításáról szóló törvényhez, és bízik abban, hogy az Országgyűlés februárban ismételten elfogadja a jogszabályt - mon
2008. január 17. csütörtök 07:23 - Hírextra

Az Országgyűlés által elfogadott egészségbiztosítási törvény nem az, amit az SZDSZ elképzelt, a párt ugyanakkor tudomásul veszi, hogy koalíciós partnere, az MSZP ennél messzebb nem tudott elmenni, ez olyan politikai kompromisszum, ami mindkét párt számára elfogható, működőképes - mondta a liberális politikus.

Közlése szerint az SZDSZ azt képviselte, hogy az egészségügyi ágazatban nagyobb arányban jelenjenek meg szakmai befektetők, a magántőke, mert az államháztartás több pénzt nem tud az egészségügybe pumpálni.

Gulyás József egy közvélemény-kutató intézet adataira hivatkozva azt mondta: az SZDSZ-nek annak ellenére jó a pozíciója, hogy az egészségügyi törvény miatt sokan támadják: a biztos pártválasztók 5-6 százaléka adná ma voksát a szabad demokratákra.

A törvény elfogadása után nem romlottak pozícióink, ez fontos, ugyanakkor nem a közvélemény-kutatás a legfontosabb, hanem az, hogy a 2008-as kormányzati politikában elérjük azokat a fontos célokat, amelyeket a koalíció megkötésekor vállaltunk - tette hozzá.

Gulyás József szavai szerint megfontolják azokat az észrevételeket, amelyek miatt a köztársasági elnök visszaküldte a parlamentnek az egészségügyi törvényt, a párt nyitott a módosításokra.

A politikus elmondta: kedd óta tudják, hogy az MSZP tíz pontban módosítaná a törvényt, de a "módosítások iránya semmiféleképpen nem járhat azzal, hogy a szakmai befektetői bizalmat rontsa".
Abban biztos az SZDSZ, hogy a koalíciós pártok között egyetértés lesz a módosító javaslatok tekintetében, "biztos vagyok abban, hogy még februárban lesz elfogadott egészségbiztosítási törvény" - szögezte le.

Gulyás József elmondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy sokan megismerjék a törvényt, és tisztában legyenek azzal, hogy a biztosítási reform elkerülhetetlen.

Az MTI kérdésére válaszolva úgy fogalmazott: az SZDSZ országgyűlési képviselőcsoportja nem tervez a törvényhez módosító-javaslatokat benyújtani, ugyanakkor "bizonyos technikai módosító javaslatokon gondolkodnak".

Biztos vagyok abban, hogy a két párt ismét egyezségre jut, és februárban még kevesebb izgalom lesz a szavazásnál, mint decemberben - mondta Gulyás József.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását