2024. április 29. - Péter

Kiterjedt influenza országszerte

Az egész országot érinti az influenza járvány, amely közepes intenzitású - jelentette be Falus Ferenc országos tiszti főorvos szerdán Budapesten. Arra kérte a kórházakat, hogy rendeljenek el látogatási tilalmat elsősorban az újszülött- és szülészeti osztá
2008. január 17. csütörtök 07:15 - Hírextra

Az országos tiszti főorvos újságírók előtt elmondta, hogy az év második hetében az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága a duplájára emelkedett az előző héthez viszonyítva, így január 7-13. között mintegy 30 ezer beteg fordult orvoshoz influenzás panaszok miatt.

Falus Ferenc arra kérte a kórházakat, hogy rendeljenek el látogatási tilalmat elsősorban az újszülött- és szülészeti osztályokon.

Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályvezetője elmondta, hogy a korábbi hetekben nem érintett dél-alföldi és észak-magyarországi régiókban megháromszorozódott a betegek száma. A három dunántúli régióban két és félszeres, a közép-magyarországi és az észak-alföldi régióban pedig másfélszeres az emelkedés.

Hozzátette: az ország 7 közigazgatási régiójából ötben az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága átlépte a járványos küszöböt (100 ezer lakosból 200 beteg).

Szolnoki István, járványügyi helyettes főosztályvezető rámutatott, hogy az összesen 1,3 millió influenza elleni ingyenes oltóanyag, amelyet idősek és krónikus betegek kaphatnak 75 százaléka már elfogyott. A patikákban, azonban többféle vakcina is kapható receptre - tette hozzá.

Az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központjába beérkezett vizsgálati anyagok mind az influenza A, mind az influenza B vírust igazolták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását