2024. május 22. - Júlia, Rita

Fodor is a reformok mellett voksol

Az emberek voksoljanak a reformok mellett a népszavazáson - közölte Fodor Gábor az SZDSZ elnökjelöltje, reagálva a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett népszavazási kérdésekkel kapcsolatos alkotmánybírósági döntésre.
2007. március 8. csütörtök 18:41 - Hírextra
A liberális politikus hangsúlyozta: a Fidesz népszavazási kezdeményezése azt szolgálja, hogy a reformokat megakadályozza, illetve azok végigvitelét lehetetlenné tegye Magyarországon. Fodor Gábor helyteleníti a kezdeményezést, szerinte a demokratikus politikusoknak most az a feladatuk, hogy a reformok mellett érveljenek, és meggyőzzék az embereket, hogy szavazzanak a reformokra a népszavazáson.

Elmondta azt is, hogy az Alkotmánybíróság döntését ugyanakkor minden demokratikus politikusnak tiszteletben kell tartania.

Az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtöki döntése értelmében a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett hét népszavazási kérdés közül háromban, a termőfölddel, a kórház privatizációval és a patikán kívüli gyógyszerárusítással kapcsolatos kezdeményezésekben megkezdődhet az aláírásgyűjtés.

Két kérdésben, a kormánytagok felelősségére és a nyugdíjasok munkavállalására vonatkozó kezdeményezéseket illetően az Ab helybenhagyta az Országos Választási Bizottság (OVB) határozatát, amelyben a testület megtagadta az aláírásgyűjtő ív hitelesítését. További két kérdést, a vizitdíjra és tandíjra vonatkozóakat az OVB-nek újra meg kell vizsgálnia.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását