2024. május 3. - Tímea, Irma

A HospInvest az egri kórházra vágyik

A HospInvest cégcsoport pályázik az egri kórház üzemeltetésére - jelentette be csütörtökön Egerben a HospInvest Zrt. elnöke. A már általuk üzemeltetett hatvani és gyöngyösi kórházakkal együtt, 300-500 ezer ember gyógyításáért felelne a társaság a régióban
2008. január 17. csütörtök 13:08 - Hírextra
Márpedig számításaik szerint ilyen nagyságrend esetén hatékonyan tud működni egy terület egészségügyi ellátása - közölte sajtótájékoztatón Kollányi Gábor.

Mint elmondta: tapasztalataik és felméréseik szerint az emberek nem táplálnak ellenérzéseket az egészségügyi magánszolgáltatókkal szemben. Sőt társadalmi konszenzus alakult ki abban a tekintetben, hogy szükséges ezek működése - tette hozzá.

A továbbiakban újságírói kérdésekre reagálva alaptalan rágalmaknak nevezte azt a híresztelést, hogy ötmilliárd forintos adósságot cipelne a társaság.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az erről beszámoló könyvvizsgálót hamisított adatokkal félrevezették, és a szakember azóta már elismerte tévedését.

Hangsúlyozta, hogy a cég gazdasági helyzete még soha nem volt ilyen stabil, egyebek mellett annak nyomán, hogy immár az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank is a HospInvest résztulajdonosává vált - fűzte hozzá.

Kollányi Gábor a továbbiakban tárgyi tévedéseket tartalmazó anyagnak nevezte az Állami Számvevőszéknek a cégcsoporthoz tartozó kiskunhalasi kórházat elmarasztaló kritikáját.
Arra a hírre is reagált, hogy a gyöngyösi kórházban az egyik televízió rejtett kamerás felvétele szerint betegek feküdtek a folyosón.

Mint mondta, a január 1-jét követő héten a 30 szabad ágyra egyszerre 200 beteget kellett volna felvenniük. Ennek ellenére átcsoportosítással mindenkit el tudtak helyezni a kórtermekben, viszont előfordult, hogy várakozás közben életmentő beavatkozásokat hajtottak végre a folyosón.
Vagyis különleges helyzet alakult ki, de ennek ellenére minden beteget ellátták - szögezte le a cégelnök.

Varga Zoltán a társaság orvos-igazgatója hangsúlyozta, hogy az egri kórház vagyonkezeléséről kiírt pályázat elnyerése esetén sem az orvosi karból, sem az ápoló személyzetből nem terveznek elbocsátásokat, sőt bővítéssel számolnak. Ugyancsak szükség lesz a gazdasági és műszaki területen dolgozó állományra is a tervezett fejlesztések végrehajtása során.

Deák Gábor, a társaság alelnöke arról szólt, hogy a pályázathoz csatolták a "Kinyújtott kéz programját". Ebben garanciát vállalnak a minőségi betegellátásra. Elsősorban arra, hogy gazdasági szempontok nem korlátozhatják a gyógyítást.

A 2000-ben létrehozott HospInvest Zrt. kórházat üzemeltet Hatvanban, Gyöngyösön, Kiskunhalason és Parádon, valamint rendelőintézetet üzemeltet Százhalombattán, Jánoshalmán, Kecelen és Kiskőrösön.

Az egri kórházat működtető hevesi megyegyűlés Fidesz Polgári Frakciója korábban azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták az egészségügyi intézmény vagyonkezelésére kiírt pályázatot.

A városban civil szervezetek több alkalommal demonstráltak a tervezett funkcionális privatizáció ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását