2024. április 20. - Tivadar

Hozzájárulás a felmérésekhez

Harangozó Gábor, európai parlamenti képviselő a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Bizottság ma délutáni ülésén terjesztette elő jelentéstervezetét, "A mezőgazdasági üzemek szerkezetére vonatkozó felmérések, és a mezőgazdasági módszerekre vonatkozó felmérés
2008. január 22. kedd 07:39 - Hírextra
A képviselő hosszas munka után mutatta be jelentés-tervezetét a gazdaságszerkezeti felmérésekről és a mezőgazdasági termelési módszerekről. Az előbbiek azok közé tartoznak, melyek a legrégebbi közösségi szintű statisztikákra épülnek. Ezek a felmérések biztosítják a megfelelő információkat az agrárvállalkozásokról és a földhasználatról Európában.

Harangozó Gábor kiemelte, hogy valóban szükség van ilyen típusú, közösségi szintű, összehasonlítható adatokra, de nemcsak a Közös Agrárpolitika értékeléséhez, hanem minden egyéb politikához, amely szorosan kapcsolódik a mezőgazdasághoz, mint a regionális és vidékfejlesztési vagy a környezetvédelmi politikák.

A képviselő véleménye szerint a javaslat legérzékenyebb pontja - az egyszerűsítés és a megbízhatóság mellett - a Közösség hozzájárulása a gazdaságszerkezeti felmérésekhez. Ez esetleg problémát jelenthet a tagállami nemzeti költségvetések számára, mivel a 2007-ig érvényben lévő uniós hozzájárulás meghatározása az agrárgazdaságok területe és száma alapján történt.
Mivel minden teljeskörű felmérést megfelelően kell végrehajtani, ezért támogatom a közösségi pénzügyi hozzájárulás maximumra emelését mind a felmérések költségei, mind a végrehajtásra vonatkozó általános pénzügyi hozzájárulás tekintetében - hangsúlyozta a képviselő.
Harangozó Gábor véleménye szerint a Tanács munkacsoportjával való szoros együttműködés mellett benyújtott módosítások kiegyensúlyozott kompromisszumot valósítanak meg a szükséges információk begyűjtésére és az egyszerűsítésre irányuló törekvések között.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását