2024. április 24. - György

Vadászok és rendőrök közösen ellenőriznek

A jövőben a vadászatok kezdetekor közös ellenőrzéseket tartanak a rendőrök, a vadászati hatóság munkatársai és a vadászati érdekképviseletek szakemberei - többek között ezt tartalmazza az Országos Rendőr-főkapitányság, az Országos Vadászkamara, valamint a
2008. január 16. szerda 18:37 - Hírextra

A közös ellenőrzések során azt ellenőrzik, hogy a vadászók betartják-e a jogszabályi előírásokat - olvasható a rendőrség internetes honlapján közzétett tájékoztatóban.

A szerdán aláírt együttműködési megállapodás az 1993-ban, majd 1999-ben megkötött megállapodások folytatásaként jött létre. Az új dokumentum aláírását elsősorban a korábbiak felülvizsgálata, illetve a jogszabályi változások indokolták.

Az együttműködés célja a természeti értékek, köztük a világhírű magyar vadállomány óvása, az ezzel összefüggő jogsértések megelőzése, a vadászathoz szükséges feltételek biztosítása, lőfegyverek megszerzésére, tartására, illetve kezelésére vonatkozó szabályok szigorú betartása - olvasható a tájékoztatóban. Mint írják, a felek meggyőződése, hogy együttműködésükkel elő tudják segíteni a jogszabályok betartását, a vadászattal összefüggő jogsértő cselekmények megelőzését, az orvvadászat visszaszorítását és a környezetvédelmet.

A megállapodás kiemelt feladatként kezeli az orvvadászat és az illegális fegyverhasználat visszaszorítását, valamint az új vadászok képzése során a fegyvertartás szabályait, a vadászbalesetek megelőzését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását