2024. május 17. - Paszkál

A Fidesznek nincs dolga Vona mellényével?

A Fidesz szóvivője szerint a képviselőket nem azért küldték a választók az Országgyűlésbe, hogy "mellényügyekről" vitatkozzanak.
2010. május 15. szombat 20:37 - HírExtra
"A választópolgárok döntő választási eredménnyel nem azért küldtek minket az Országgyűlésbe, hogy napokon keresztül mellényügyeket vitassunk meg" - szögezte le Szijjártó Péter szombati sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjai adott esetben megszavaznák-e a képviselői esküjét gárdamellényben elmondó Vona Gábor Jobbik-elnök mentelmi jogának felfüggesztését.

Közölte: rendkívül kicsinyes és káros dolognak tartja, hogy "sokan próbálnak asszisztálni ahhoz, hogy mellényügyekről folyjon a forradalmi Országgyűlés első napjáról szóló értékelő".
A polgárok azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy megdöntsenek egy rendszert és megalakítsanak egy újat, megalkossák azokat a törvényeket, amelyek a gazdasági válság elhárításához és az elszámoltatáshoz szükségesek - fogalmazott.

Megjegyezte: Vona Gábor ügyében az ügyvezető kormány megteszi a szükséges lépéseket. "Meglátjuk, hogy mire mennek", a bűnözőkkel és a jogszabálysértőkkel szembeni eddigi gyakorlatuk nem volt túlságosan eredményes - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a polgári kormány ezen a területen is sokkal erősebb eszközökhöz nyúl majd.

Utalt arra, hogy Lázár János a házbizottság pénteki ülésén világossá tette, mi a Fidesz álláspontja. A frakcióvezető akkor azt mondta, a szabálysértési eljárás befejezéséig nincs mit kezdenie ezzel az üggyel a Háznak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását