2024. május 17. - Paszkál

Hiller: érthető a lebegtetés

Egy demokráciában teljesen természetes a miniszterelnöknek az a kijelentése, hogy távozik, amennyiben az Országgyűlés nem fogadja el a kormány által beterjesztett költségvetést - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP alelnöke.
2008. szeptember 7. vasárnap 08:07 - Hírextra
A politikus úgy fogalmazott: egy parlamentáris demokráciában logikus egy olyan kijelentés a miniszterelnök részéről, hogy ha a parlament nem szavazza meg a költségvetést, akkor távozik a kormányfői posztról.

Hiller István kiemelte: az MSZP azt szeretné, ha a költségvetés elfogadásához meglenne a parlamenti többség. Hozzátette: az elmúlt évek beidegződése, hogy ehhez szeretnék megnyerni az egykori partner, az SZDSZ támogatását.

Az oktatási és kulturális miniszter szerint a szabad demokraták nem utasíthatnak már most el egy olyan költségvetési javaslatot, amelyet a kormány csak szeptember végén nyújt be az Országgyűlésnek.

Az MSZP korábbi elnöke a kisebbségi kormányzás időszakának törvényhozási teljesítményét ért kritikákra azt mondta: több fontos törvényt alkottak május óta, ilyen például az esélyegyenlőségi törvény, amely széles körű támogatást élvez.

A gazdasági tárgyú törvényekről Hiller István kijelentette: az előkészítés megfelelő ütemben halad, és a parlament az adótörvényekről korábban is novemberben, míg a költségvetésről decemberben szavazott.

Az SZDSZ ügyvivői testülete pénteken úgy döntött, hogy elfogadja az MSZP tárgyalásokra szóló meghívását, de a párt politikusai csak a szakértői kormány felállításáról egyeztetnek, amelynek nem lehet tagja Gyurcsány Ferenc.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását