2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hit - erotika - politika

Hit - erotika - politika címmel nyílik kiállítás a VAM,Art Programban résztvevő 52 művész alkotásaiból pénteken a VAM Design Centerben. Az alkotók tematikus kiírásnak tettek eleget, legtöbben az erotikus témát választották a hittel és a politikával szembe
2008. január 16. szerda 18:12 - Hírextra

Wittek Zsolt művészeti vezető elmondta az MTI-nek, hogy verseny alakult ki a művészek között, többségük figurális képeket készített és elsősorban erotikus töltetűt, míg három alkotás született a politika témakörében, de azok is ironikus, groteszk megközelítésűek. Jó hangulatú, nagy formátumú képek születtek - tette hozzá.

Nádler István Kossuth-díjas festőművész, a kiállítás kurátora azt mondta az MTI-nek, hogy akkor lehet megrendelésre, kötött témakörben képet festeni, ha a művész azonosulni tud a témával és a sajátjának érzi azt.

Wittek Zsolt még arról beszélt: az 52 alkotó arra szerződött a VAM Design Centerrel, hogy egy éven át dolgozik az ő megrendelésükre, cserébe segítik őket bejutni a műtárgypiacra.

Azért szerződik a VAM Design Center 52 művésszel, és fog a jövőben is, mert munkáik propagálására naptárat is kiadnak, s abban minden héten bemutatnak egy művészt alkotásával együtt - tette hozzá a művészeti vezető.

A Hit - erotika - politika című tárlat február 20-ig lesz nyitva a VI. kerület Király utca 26. alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását