2024. április 28. - Valéria

Doha az Ázsiai Játékok miatt reménykedik

A 2016-os olimpia megrendezéséért versenybe szálló Doha a 2006-os Ázsiai Játékokon szerzett tapasztalataira építi pályázatát.
2008. január 16. szerda 16:20 - Hírextra

"Bizakodó vagyok a tekintetben, hogy Doha végig versenyben lesz, és úgy vélem, kis szerencsével akár nyerhetünk is - jelentette ki Hassan Ali ben Ali, a dohai pályázati bizottság elnöke. - Doha az első pályázó arab főváros. Az összeállított anyagunk erős, már csak azért is, mert a versenyszínhelyek készen állnak, s komoly tapasztalattal rendelkezünk."

Ali ben Ali hangsúlyozta, hogy a rendezési szándékot teljes mellszélességgel támogatja a katari emír, Hamad bin Kalifa asz-Szani sejk, aki egyben az ország olimpiai bizottságának elnöke is.
Katar 2,8 milliárd dollárt (476 milliárd forint) költött létesítményfejlesztésre a 2006-os Ázsiai Játékok előtt. Az ország 2011-ben labdarúgó Ázsia Kupát rendez.

Doha október 14. és 30. között bonyolítaná le 2016-ban a nyári olimpiát, ebben az időszakban kellemes az idő. A létesítmények 85 százaléka a városban van, s ezek egyike sem lenne tíz percnél távolabb a felépítendő olimpiai falutól. Katarban 2016-ra mintegy 83 ezer szállodai szoba állna rendelkezésre, ami több, mint amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) előír.

Doha mellett Madrid, Rio de Janeiro, Tokió, Baku, Chicago és Prága jelezte rendezési szándékát. A NOB júniusban szűkíti a kandidálók körét, majd 2009 októberében, Koppenhágában dönt a helyszínről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását