2024. április 25. - Márk

Vasas-siker a Komjádiban

Négy góllal nyert a Vasas a Honvéd ellen a férfi vízilabda-bajnokság vasárnapi rangadóján. Jóllehet a 2000-es évek első felében domináló Honvéd erre az idényre meggyengült, meghatározó játékosok távoztak a Kőér utcából, azért az átalakult-megfiatalodott e
2008. november 16. vasárnap 18:00 - Hírextra
Vagyis egyáltalán nem ígérkezett könnyen verhető riválisnak a bajnoki címvédő Vasas számára, még a piros-kékek otthonának számító Komjádi-uszodában sem. Különösen, hogy az öt olimpiai bajnokot is felvonultató angyalföldiek e mutatóban alig múlták felül a vendégeket, akiknél négy ötkarikás aranyérmes maradt és szállt vízbe a vasárnap kora délutáni összecsapáson.

Az első gólra – a kölcsönös rontások miatt - csaknem négy percet kellett várni, mígnem Földi László legénységéből a friss - ex-egri - szerzemény, a nyáron, augusztusban olimpiai bajnokká lett center, Kis Gábor "posztidegen" helyről, vagyis távolabbról talált be a válogatottbeli csapattárs, a Pekingben kétszeres olimpiai aranyérmessé előlépett Gergely István kapujába. Aztán beindult a góltermelés, még ha egyoldalúan is, tudniillik csupa Vasas-találat sorjázott az első negyedben, egészen 3-0-ig, amikor az utolsó pillanatokban szépített a vendéggárda a meccs egészében agilis és felettébb "hálóérzékeny" Szivós Márton révén.

A folytatásban 3-2-re, majd 4-3-ra zárkózott fel - a vezetőedzői tisztségben Kovács Istvánt váltó - Vad Lajos vezette Honvéd, jelezve, hogy magára talált, egyszersmind értésére adva a Vasasnak, hogy nem adta fel. Csakhogy a bajnokcsapat élt az emberelőnyök kínálta lehetőségeivel és félidőre 6-3-ra ellépett.

A harmadik nyolc perc látványos motívumaként a háromszoros olimpiai bajnok és másodszor eredményes center, Molnár Tamás remek kapufás gólt lőtt, majd még ennél is szebb alakítással, „félmérföldes” csavart ejtéssel Szivós hozta fel 6-5-re együttesét. Volt aztán 7-6 és 8-7 is, az egyenlítés azonban elmaradt, nem csupán ebben a játékrészben, hanem a befejező negyedben is, amelyben felülkerekedett és a végére egyértelművé tette sikerét a Vasas.

Góldobók: Varga Dániel 4, Kis G., Hosnyánszky 2-2, Katonás, Steinmetz B., Tóth M., Kállay 1-1, illetve Szivós 4, Molnár 2, Jansik, Iosep 1-1

szombaton játszották:
Androbau Fehérvár Póló SE - ZF-Eger 4-14 (1-4, 1-3, 2-3, 0-4)
OSC-Opus Via - Aprilia FTC-Fisher Klíma 5-14 (1-2, 1-2, 3-6, 0-4)
UNIQA-UTE - Szeged Beton VE, Hajós uszoda 9-9 (1-3, 1-1, 2-3, 5-2)
Pécsi Vízmű PVSK-Fűszért - BODROGI BAU-Szentesi VK 11-8 (2-3, 3-2, 4-2, 2-1)
BVSC-Atlantis Casino - Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP 13-9 (2-0, 5-0, 4-4, 2-5)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását