2024. április 29. - Péter

Annus, Fazekas: felfüggesztés felfüggesztve

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) fegyelmi bizottsága úgy döntött, Annus Adrián és Fazekas Róbert július 15-ig versenyezhet, addig kell törleszteniük tartozásukat.
2008. január 16. szerda 17:01 - Hírextra

A kalapácsvető Annus és a diszkoszvető Fazekas versenyzői jogát október végén függesztette fel a MASZ - mivel nem fizették meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál fennálló tartozásukat -, s fegyelmi eljárást indított ellenük.

Borsos Csaba, a MASZ fegyelmi bizottságának elnöke szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két nehézatléta július 15-ig haladékot kapott. Amennyiben addig nem fizetnek, legalább egyéves versenyzési tilalomra számíthatnak.

A két atléta tartozása miatt a MOB novemberben tájékoztatta a NOB-ot, hogy a MASZ vezetését nem akkreditálja a pekingi ötkarikás játékokra. Majd november 28-án a MOB úgy döntött, hogy a magyar sport nemzetközi megbecsülésének megőrzése érdekében kifizeti a két versenyző tartozását. Ez az összeg a NOB november 20-án kelt levele szerint 23 600 svájci frank (3,6 millió forint) volt.

A két atléta azután indított - és vesztett - pert a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a NOB ellen, hogy a NOB doppingvétség miatt megfosztotta őket athéni aranyérmüktől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását