2024. április 27. - Zita

52 év után rendeznének újra olimpiát

A japán főváros 2020-ban is szívesen rendezne, de már 2016-ban szeretne házigazdája lenni a nyári ötkarikás játékoknak - 1964 után másodjára.
2008. január 16. szerda 12:01 - Hírextra

Kono Icsiro, aki Tokió pályázati bizottságát vezeti, úgy nyilatkozott, hogy kandidálásuk eredményességét nem befolyásolhatja sem az, hogy már voltak vendéglátók, sem pedig, hogy Peking révén Ázsia adhat otthont a 2008-as nyári olimpiának.

"A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem rotációs szempontok alapján dönt, így a miénk a legerősebb pályázat 2016-ra" - vélekedett magabiztosan Kono, aki szerint fővárosuk az első igazán "urbanizált olimpiát" rendezheti meg kedvező döntés esetén. A városias jelleget leginkább azzal adná meg Tokió, hogy garantálná: a versenyszínhelyek 95 százaléka a városközpontban lenne, Kono szavai szerint "maximális komforttal és kényelemmel".

"Pályázatunk eredményeképpen az olimpiák történetében először laknának, közlekednének és versenyeznének a sportolók a város szívében" - szögezte le a bizottság elnöke.

Tokió mellett Rio de Janeiro, Madrid, Chicago, Doha, Prága és Baku kandidált a 2016-os olimpiára. A "heteket" a NOB öt jelöltre szűkíti le júniusban, s a szűrőn átjutók közül kerül majd ki a győztes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását