2024. április 27. - Zita

Tüntetés a repülőtéren

Elfogadhatatlan a tököli repülőtér fejlesztése, a már most is nagyon zajos légibázis zavarja a közelben élő csaknem százezer lakost - közölte a terv ellen kedden Tökölön rendezett demonstráció egyik szervezője az MTI-vel.
2008. január 15. kedd 18:50 - Hírextra
Kajszer Péter az Élőlánc Magyarországért képviseletében elmondta: a környező települések polgármesterei és civil szervezetei által meghirdetett tüntetés a Nemzeti Közlekedési Hatóság légiközlekedési igazgatóságának közelmúltban hozott határozata elleni tiltakozás.
A határozat szerint egy zajgátló övezetet kell kialakítani a repülőtér körül. Csakhogy a demonstrálók úgy vélik, e rendelkezés eleve végrehajthatatlan. A repülőtér közvetlen közelében lakóházak tömkelege húzódik, ami eleve lehetetlenné teszi az övezet kialakítását. Sokan pedig abban a tudatban költöztek ide, hogy a repülőtér bezár - tette hozzá.

A környékbelieket aggasztja, hogy a terv szerint a repülőtéren a kisgépekre vonatkozó jelenlegi néhány tucatnyi napi fel- és leszállás engedélyt a hatóság a nagygépekre is kiterjeszti és napi 150 felszállásra módosítja, ami a már most elviselhetetlen zajterhelést tovább fokozná - mondta az aktivista. A demonstrálók követelik a repülőtér tulajdonosától, a Master SKY Kft. vezetőitől, hogy zárják be a bázist és a területet legfeljebb logisztikai központként hasznosítsák.

A demonstráción hozzávetően ötszázan vettek részt. A rendőrség ez időre korlátozta a forgalmat, ami miatt a közlekedés egy órára megakadt a környéken. A tüntetés végül rendzavarás nélkül ért véget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását