2024. április 25. - Márk

Tokajt ajánlja a The New York Times

Tokaj a Kultúra Magyar Városa cím mellett egy másik elismerésben is részesült: szerepel ugyanis azon a turisztikai listán, amit a tekintélyes amerikai napilap, a The New York Times állított össze a 2008-as idegenforgalmi szezon ajánlatairól - írta keddi s
2008. január 15. kedd 12:14 - Hírextra

Az 53 helyszínjavaslatban csupán három kelet-európai úti célt jelöltek meg: a horvát Hvar szigetét, Prágát és a magyar borvidéket.

Májer János, Tokaj polgármestere óriási elismerésnek nevezte a listán való szereplésüket.

"Ha az amerikaiaknak egyetlen város jut eszükbe Magyarországról, és ez a város Tokaj, az végtelenül felemelő érzés" – fogalmazta meg a polgármester, kiemelve, hogy a turizmus sokat változott Tokajban az elmúlt években, köszönhetően a világörökségi címnek is.

Korábban a Szovjetunióból érkeztek turisták, majd németek, osztrákok jöttek szép számban, az utóbbi időben pedig – a borturizmus megerősödésének is köszönhetően – franciák, angolok, amerikaiak érkeznek a városba és környékére, s egyre több japán turista is ellátogat a magyar borvidékre. Mindez kihatással van a befektetői hajlandóságra is, tekintve, hogy jelenleg két szálloda létesítése is folyamatban van - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását