2024. május 2. - Zsigmond

Kevesebb cigi, kevesebb infarktus

Hatásos a dohányzási tilalom Olaszországban, a három évvel ezelőtti hatályba lépés óta jelentősen csökkent a szívrohamok száma - olvasható egy frissen közölt jelentésben.
2008. február 20. szerda 17:22 - Hírextra

A 35 és 64 év közötti korosztályban már 2005-ben 11 százalékkal csökkent a szívinfarktusok száma az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A 65 és 74 év közöttiek körében nyolc százalékos csökkenést mértek.

Az eredményeket olyan római lakosokra alapozták, akik szívroham következtében kerültek kórházba, vagy haltak meg. A római egészségügyi hatóság (ASL) megbízásából Giulia Cesaroni és csapata által készített tanulmány az American Heart Association Circulation című szakmai folyóiratában jelent meg. "A számok magukért beszélnek" - értékelte az eredményeket Thomas Hering, a német tüdőgyógyászati szövetség elnökségi tagja. "A nyilvános helyeken bevezetett dohányzási tilalom igenis hatásos. Minél előbb lép életbe egy átfogó dohányzási tilalom, annál több életet lehet megmenteni" - fűzte hozzá a professzor.

A tanulmány szerint a dohányzási tilalomnak a nem dohányzók is haszonélvezői, akik a tiltás nélkül munkahelyükön és magánéletükben egyaránt ki voltak téve annak, hogy akaratukon kívül dohányosokkal együtt füstöljenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását