2024. április 29. - Péter

Kísérleti program az iskolai erőszak ellen

Az iskolán belüli erőszak mérséklődését eredményezhetné annak a szakmai programnak a budapesti, illetve országos kiterjesztése, amely jelenleg hat fővárosi iskolában zajlik kísérleti jelleggel - nyilatkozta a fővárosi önkormányzat bűnmegelőzési tanácsnoka
2008. január 15. kedd 12:25 - Hírextra

Danielisz Béla az MTI-nek kedden elmondta, hogy az irányítása alatt lévő városrendészeti bizottság évek óta támogatja a Bűnmegelőzők Országos Szakmai Szövetségét. E szervezet akkreditált programmal rendelkezik az iskolán belüli erőszak mérséklésére - tette hozzá.

A szocialista politikus közölte, hogy levélben kezdeményezte Hiller István oktatási miniszternél és Demszky Gábor főpolgármesternél e program kiterjesztését. A szaktárca anyagi és szakmai támogatásával ugyanis a Biztonságos Iskola program alkalmas lehet arra, hogy az ország iskoláiban csökkentse az erőszakos tendenciákat, és javítsa a közbiztonságot - jegyezte meg.

A tanácsnok tájékoztatása szerint jelenleg hat iskolát támogatnak mintegy 6 millió forinttal. Emlékeztetett rá, hogy az e programot gondozó szakmai szövetség évek óta nagy országos konferenciát szervez e témában. Legutóbb tavaly októberben zajlott ez az esemény a főpolgármester fővédnökségével - fűzte hozzá.

Danielisz Béla szólt arról is, hogy a főpolgármesterhez írt hétfői levelében azt indítványozta, hogy e program fővárosi kibővítésére készüljön előterjesztés a Fővárosi Közgyűlés részére.
A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén a napirendi témák tárgyalása előtt foglalkozott a városvezetés az iskolán belüli erőszak problematikájával. A téma egyik szomorú aktualitása volt, hogy a múlt héten a fővárosi önkormányzat Vas utcai szakközépiskolájának egy 10. osztályos tanulóját útban hazafelé úgy megverték, hogy a fiú a kórházban belehalt sérüléseibe.

A főpolgármester az iskolai agresszió elleni hatékony fellépés érdekében szakértői munkacsoportot kíván létrehozni - nyilatkozta a kabinetülést követően Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy a szakértők várhatóan elkészítenek egy fővárosi problématérképet és elemzést, valamint javaslatot tesznek egy prevenciós program kialakítására is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását