2024. május 3. - Tímea, Irma

Hagyományőrző versengés

A hagyományőrző idegenforgalom szervezéséért európai kiválósági címet kaphat az a magyarországi turisztikai együttműködés, amely a legjobbnak bizonyul a kiírt pályázaton - hangzott el a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatósága
2008. január 15. kedd 12:22 - Hírextra

A pályázatot az Európai Bizottság írta ki Kiváló Európai Desztinációk elnevezéssel, s a projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a hagyományőrző idegenforgalom értékeire, sokszínűségére és fejlesztésének fontosságára.

Az európai kiválósági cím első pályázatát a múlt évben hirdették meg, akkor a legjobban fejlődő vidéki desztinációt választották meg, s Magyarországról - kilenc másik nemzet legjobbjával együtt - az Őrség lett a nyertes és jogosult azóta az European Destination of Excellence - Kiváló Európai Desztináció elnevezés használatára.

Az idén Magyarország legjobb, élő hagyományokat őrző desztinációja cím elnyerésére február végéig lehet a pályázatokat benyújtani.

A kedden Nyíregyházán ismertetett kritérium szerint azok a térségi idegenforgalmi összefogások pályázhatnak, amelyekben legalább három települési önkormányzat, három turisztikai szolgáltató vállalkozás és egy, az ágazathoz kapcsolódó tevékenységet folytató civil szervezet vesz részt.
Olyan típusú idegenforgalommal kell foglalkozniuk, amely a néphagyományokhoz, a gasztronómiához, a borászathoz, történelmi eseményekhez, korokhoz vagy egyéb szellemi örökségekhez kapcsolódik.

A turisztikai rendezvénynek rendszeresnek kell lennie - vagyis olyannak, amelyet korábban már legalább három alkalommal meg is tartottak - illetve követelmény a két-, vagy több napos időtartam is, amely a helyi gazdaság szereplőinek teremt jelentősebb bevételt.

A címet a nyertes a várhatóan a Párizsban megrendezésre kerülő Európai Turizmus Fórumon veheti majd át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását