2024. május 17. - Paszkál

Jótékonysági hangverseny

José Cura vezényel azon a jótékonysági hangversenyen, amelyet a fogyatékos emberek társadalmi integrációjának elősegítése érdekében szervez a Salva Vita Alapítvány február 6-án a Zeneakadémián.
2008. január 15. kedd 18:17 - Hírextra
Az argentin tenorista ma az operavilág egyik legkeresettebb csillaga, Milánótól Tokióig. Nemcsak kiváló énekes, de karmester, zeneszerző és színész is.
A jótékonysági hangversenyen először a Salvavita Alapítvány 15. születésnapját köszöntik, majd elkezdődik a koncert a Zeneakadémia Nagytermében.


A világhírű tenoron kívül szólistaként fellép Cserna Ildikó, Ulbrich Andrea, Otokar Klein, Bretz Gábor, valamint a Budapesti Monteverdi Kórus, a Cantate vegyeskar, valamint az Óbudai Danubia Zenekar - tudta meg az MTI tudósítója a Salva Vita Alapítvány munkatársától.

Az alapítvány 1993-ban jött létre azzal a küldetéssel, hogy hozzájáruljon az értelmi sérült emberek társadalmi esélyegyenlőségének megvalósulásához. Célja az, hogy munkaerőpiaci programjaival támogassa a fogyatékos emberek önálló életvitelét, ennek érdekében két speciális programot működtet - áll az alapítvány közleményében.

A Munkahelyi Gyakorlat program a speciális szakiskolák értelmileg akadályozott tanulóit készíti fel a munkavállalásra.

A Támogatott Foglalkoztatás nevet viselő program lényege az, hogy megfelelő személyt találjanak a megfelelő munkára. A modellt az USA-ban dolgozták ki, magyarországi viszonyokra a Salva Vita alapítvány adoptálta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását