2024. május 2. - Zsigmond

Játszótér a tét

Nyolc település nyerhet európai szabványnak megfelelő játszóteret egy nagyvállalat Főzzön nyolc játszóteret! elnevezésű programján, amelyet kedden indított el. 2008. december 31-től azokat a játszótereket, amelyek nem felelnek meg az európai szabványoknak
2008. január 15. kedd 14:29 - Hírextra
Ez nagy gondot jelent nemcsak a szülőknek, hanem az önkormányzatoknak is, mert nem mindegyik tud erre pénzt áldozni. A Delikát8 tavaly indított Főzzön játszóteret! programja segítségével nyolc település - Garabonc, Tiszaroff, Hernádkak, Lábatlan, Pécsely, Csögle, Pásztó és Tiszacsege - nyert játszóteret. Ehhez egyes termékek vonalkódjait kellett beküldeniük.

Tiszacsege egész lakossága gyűjtötte a vonalkódokat, végül mintegy 40 kilogrammnyi termék kódját küldte be a település a felhívásra. Tavaly májusban tudták meg, hogy nyertek, és augusztusban nyílt meg a játszótér - számolt be Jónás Sándor, Tiszacsege polgármestere a Csodák Palotájában tartott keddi sajtótájékoztatón.

A program idén annyiban változott, hogy hét alkalommal sorsolással döntik el ki nyer játszóteret, de a nyolcadik esetben az a település nyer, amely lélekszámának arányában a legtöbb vonalkódot küldi be.

Ezt azért vezette be a vállalat, mert tavaly az egyik település, Ágfalva 120 kilogramm ételízesítő vonalkódját gyűjtötte össze, de nem volt szerencséje a sorsoláson, ezért nem nyert. Viszont idén szeretnék értékelni azt a települést, amely ennyire aktívan részt vesz a játékban - mondta az MTI-nek Elek Orsolya, a Delikát8 termékmenedzsere.

A programban bármely település részt vehet, a vonalkódokat augusztus 15-ig lehet beküldeni. Az első sorsolást márciusban tartják. További részletek a www.delikat.hu honlapon találhatók.
A játszóterek sorsát Szerekes Nóra, a Tv2 műsorvezetője is figyelemmel kíséri, hiszen maga is kétgyermekes anya. A keddi sajtótájékoztatón elmondta: fontos, hogy a gyermekek a megfelelő táplálkozás és fejlődés mellett mozoghassanak, amelynek ideális helyszíne a játszótér. Ezért követendő példának tartja a nagyvállalat kezdeményezését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását