2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csapody az időközi parlamenti választásról

Az MSZP és a Fidesz még annyira sem méltatta az újbudai választópolgárokat, hogy önálló jelöltet indítson az időközi parlamenti választáson - mondta Csapody Miklós MDF-es országgyűlési képviselő, a XI. kerület képviselőjelöltje kedden Budapesten sajtótájé
2008. január 15. kedd 13:31 - Hírextra
Csapody Miklós kifogásolta, hogy a Gellérthegy, Szentimreváros és Lágymányos jövőjéről hétfőn megtartott nyilvános vitára, amelyet Lakos Imre, az SZDSZ és az MSZP közös képviselőjelöltje Rétvári Bencével, a Fidesz-KDNP jelöltjével tartott, nem kapott meghívást. (Csapody nézőként jelen volt a rendezvényen.)

Az MDF-es politikus feltette a kérdést: Lakos Imre, az SZDSZ jelöltje I. kerületi lakosként, míg Rétvári Bence, a KDNP jelöltje XII. kerületi lakosként hogyan kívánja képviselni a körzet érdekeit?
A XI. kerületnek a XI. kerületben élő képviselőre van szüksége, olyan jelöltre, aki már bizonyított, és aki cselekvőképes - jelentette ki. Mint mondta, az MDF számára világossá vált, hogy a két nagy párt levette a kezét Újbudáról, hiszen a parlamenti erőviszonyokat nem befolyásolja az időközi választás végeredménye.

Csapody Miklós a rendszerváltás óta négyszer választották a XI. kerületben országgyűlési képviselővé, tavaly listán jutott be az Országgyűlésbe, miután a Fidesz-KDNP színeiben induló Deák András szerezte meg az egyéni parlamenti mandátumot a választókerületben. Január 27-én a kereszténydemokrata politikus októberi halála miatt tartanak időközi választást Újbudán. A mandátumért négyen szállnak ringbe: Lakos Imre (SZDSZ-MSZP), Rétvári Bence (Fidesz), Csapody Miklós (MDF), és a MIÉP-es Fenyvessy Zoltán.

Csapody Miklós kampányában a hagyományos felületek mellett az internetet is felhasználja: webhelye mellett január eleje óta a világ egyik legnagyobb videómegosztó portálján is saját oldala van. A távirati irodának ennek kapcsán elmondta: az ötlet onnan jött, hogy honlapja már elavult, akadoztak a letöltések, ezért határozták el, hogy a videómegosztó portálra rakják fel a kampányfilmet.

A választás első fordulója akkor lesz érvényes, ha a választópolgárok legalább fele szavaz, és akkor lesz eredményes, ha az egyik jelölt megszerzi a szavazatok több mint felét. Érvénytelen, vagy eredménytelen választás esetén a második fordulót február 10-én tartják meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását