2024. április 25. - Márk

A testőr 150. előadása

Molnár Ferenc darabja, A testőr 150. előadását pénteken este tartják a fővárosi Örkény Színházban - közölte Vágó Kata, a teátrum sajtóreferense az MTI-vel.
2008. január 15. kedd 09:20 - Hírextra

A mű bemutatója 2001. december 15-én volt, a darab azóta van repertoáron. A Kolos István által rendezett darab főbb szerepeiben Mácsai Pál, Kerekes Éva, Végvári Tamás, Pásztor Erzsi lép színpadra.

Az Örkény Színház munkatársa közleményében úgy fogalmazott: A testőr Molnár Ferenc majdnem száz éves örökifjú vígjátéka férfiról és nőről, színészről és színésznőről, házasságról, szerelemről és a "zöldszemű szörnyről", aki - mint tudjuk - rettentően bandzsít.

"Komédiások szerelme és szerelmesek komédiája" - így jellemezte a darabot A Hét című folyóirat munkatársa az 1910-es vígszínházi ősbemutató idején - idézte fel a sajtóreferens.

2002-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozón Kerekes Éva a MASZK Országos Színészegyesület Legjobb színészi alakításért járó díját, Szakács Györgyi pedig a legjobb jelmeztervnek járó díjat kapta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását