2024. április 28. - Valéria

Újraindult a közlekedés a Nyugatinál

Megindult a vasúti közlekedés a Nyugati pályaudvaron - tájékoztatta az MTI-t a Mávinform ügyeletese késő este. A vasúti közlekedés korábban azért állt le, mert a kábelalagút-rendszerben zárlat alakult ki és a lecsöpögő fémolvadék miatt az összehordott ruh
2008. január 14. hétfő 22:10 - Hírextra

Both Ferenc tájékoztatása szerint a helyszínen tartózkodik és irányítja a szakemberek munkáját Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója. A Tűzoltóság és a MÁV Zrt. szakemberei megkezdték a hiba feltárását és a vizsgálatot - tette hozzá.

A Mávinform ügyeletese elmondta: a tervek szerint a világítást a pályaudvaron éjfélre állítják helyre, a vonatok pedig legkésőbb a hajnali üzemkezdetre már a menetrend szerint közlekednek.
Szólt arról is, hogy az utascsarnokban továbbra sincs áram, az utasok - pótdíjfizetés nélkül - a vonatokon tudják megvásárolni a jegyüket.

Both Ferenc ezt megelőzően arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy 18 óra 28 perckor a Nyugati pályaudvar külső vágányainak peronvilágítása kialudt.

A szakemberek 19 óra 15 perckor megállapították, hogy "a Podmaniczky utca felőli kábelalagútban a 10, valamint a 4 kilowattos betáplálásnál kábelzárlat okozza a hibát". A kábelek füstöltek és izzottak.
Fél kilenckor a tűzoltóság kérésére a felső vezetékből is kikapcsolták az áramot, így rövid ideig a Nyugati pályaudvarra nem érkeztek és onnan nem indultak vonatok.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője az MTI-nek elmondta: a kábelalagút-rendszerben, egy ötször öt méteres helyiségben zárlatos lett egy kábel, amelyről az ott összehordott ruhaneműre fémolvadék csöpögött, mire a ruha füstölni kezdett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását