2024. április 28. - Valéria

Még napokig maradhat a késelő fiú

Még napokig is eltarthat, mire a késelő kisfiú visszakerülhet Romániába - mondta a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (TEGYESZ) igazgatóhelyettese, Radoszáv Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfőn.
2008. január 14. hétfő 22:11 - Hírextra

Az MTI-hez eljuttatott összefoglaló szerint a TEGYESZ igazgatóhelyettese a műsorban közölte: a fiú jelenleg egy fővárosi gyermekotthonban van és magyar oldalról minden készen áll arra, hogy átadják a román illetékeseknek. A kiutazási okmányra várnak, amellyel a fiú elhagyhatja az országot - mondta Radoszáv Miklós, hozzátéve, hogy azt a román konzulátus állítja ki. Azt a dokumentumot sem kapták még meg, amely megjelöli a befogadó intézményt. A szakember szerint néhány napon belül rendelkezésre állnak a szükséges iratok, és akkor a fiú visszakerülhet Romániába, egy gyermekvédelmi intézménybe.

A szaktárca vezetője a nap folyamán azt közölte, hogy a magyar gyermekvédelmi szervek felvették a kapcsolatot román kollégáikkal, így a román állampolgárságú gyermek hamarosan visszakerülhet szülőhazájába.

A 12 éves, román gyermek csütörtökön szúrt combon egy 15 éves fiút a Blaha Lujza téri villamosmegállóban, hogy megszerezze annak mp3-lejátszóját. A fiú életkora miatt nem büntethető.
Az ügyben eljáró V. kerületi gyámhivatal vezetője, Kumszt Róbert a távirati irodának elmondta, hogy a kiskorúnak nincs Magyarországon törvényes képviselője, ezért hivatalvezetőként hétfőn felvette a kapcsolatot a rendőrséggel és a román követség munkatársaival annak érdekében, hogy a gyerek minél hamarabb visszakerülhessen Romániába.

A hivatalvezető szólt arról is, hogy a 12 éves fiú jelenleg is az intézetben van.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére elmondta: a Blaha Lujza téren továbbra is fokozott rendőri jelenlétet tartanak fenn. Tafferner Éva hozzátette: a BRFK hétfőn szintén egyeztetett a román követséggel, a képviselettől azt az ígéretet kapták, hogy soron kívül kiállítják a kiskorú egyszeri kiutazási engedélyét. Hangsúlyozta: amint ez elkészül és amint megvan az időpont és az, hogy ki, melyik román intézmény képviselője veszi át a fiút, a rendőrség átadja őt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását