2024. április 19. - Emma

Lezárták a nyomozást a marhák ügyében

Befejezte a nyomozást a december végén indult állatkínzás gyanúja ügyében a csongrádi rendőrkapitányság és az ügy iratait hétfőn vádemelési javaslattal megküldte a Csongrádi Városi Ügyészségnek - tájékoztatta az MTI-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysá
2008. január 14. hétfő 18:27 - Hírextra

Tuczakov Szilvána elmondta: az ügy december 27-én egy feljelentéssel kezdődött, miszerint a város külterületén egy tanyán csaknem 50 éhező, elhanyagolt állapotú, illetve elhullott szarvasmarha található. A bejelentést követően a rendőrök 47 legyengült jószágot foglaltak le.

A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével két személyt gyanúsított. A nyomozás során az éhező állatok megfelelő ellátásáról a rendőrség megkeresésére a jegyzői iroda és az állategészségügyi hatóság munkatársai folyamatosan gondoskodtak. A marhák a szörnyű körülményekből egy másik tanyára, tiszta istállóba kerültek. A több százezer forintos tartási, gondozási költség eredményeként a jószágok állapota jelentősen javult - tette hozzá az őrnagy.

A rendőrkapitányság az ügyet kiemelten kezelte, a nyomozás során keletkezett iratokat pedig január 14-én vádemelési javaslattal megküldte a városi ügyészségnek, és ezzel egyidőben az állatok elkobzására is előterjesztést tett- mondta el Tuczakov Szilvána.

A tanya 88 éves tulajdonosa egyébként, akit a hatóságok karácsonykor súlyos betegen találtak meg, azóta elhunyt, vele élő két lánya pedig, szintén orvosi kezelésre szorult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását