2024. május 13. - Szervác, Imola

Veszélyes a jég, ismét beszakadt egy korcsolyázó alatt

Beszakadt egy korcsolyázó alatt a jég szombat délelőtt a Velencei-tavon, a kijelölt pályákon kívüli területen; a felelőtlen korcsolyázót kimentették - közölte az MTI-vel szombaton a rendőrség.
2009. január 17. szombat 18:21 - Hírextra
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint bár a tó jege megfelelő vastagságú, a jégpáncélt azonban több helyen tördelik szét rianások. Ezért csak a kijelölt helyeken szabad korcsolyázni,

A tavon három kijelölt pályán - az agárdi Pop strandon, a gárdonyi Sport Beachen és a velencei strand területén - lehet biztonságosan korcsolyázni - hívta fel a figyelmet R. Szabó Ágnes.

A jelek szerint sokan mégis "szűknek" érzik a kijelölt területeket, s a figyelmeztetés ellenére bemerészkednek a tó belsejébe, a nádasok közelébe. Ez azért nagyon veszélyes, mert a jégpáncélt szinte 50-100 méterenként töri szét egy-egy, a hirtelen megenyhült időben kiolvadt, messzebbről hófoltnak tűnő rianás, s a partokról az olvadással megindultak a befolyások is, amelyek pedig vizesítik a jeget - mondta el az MTI-nek a tófelügyelő.

Falusy Ferenc tájékoztatása szerint életveszélyes elhagyni a kijelölt korcsolyapályákat, a parttól távolabb, a tó egyes részein ugyanis a rianások alatt három méter mély a víz. A tófelügyelet szombaton újabb táblák kihelyezésével igyekszik felhívni a figyelmet a veszélyre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását