2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Lehetetlen, hogy merénylet történt"

"Lehetetlennek" nevezte hétfői tanúvallomásában Diana hercegnő volt személyi inasa, hogy a brit trónörökös néhai felesége a királyi család vagy a titkosszolgálat által megszervezett merénylet áldozatául esett volna.
2008. január 14. hétfő 21:19 - Hírextra

Diana, aki az idén lenne 47 éves, 1997. szeptember 1-jének hajnalán vesztette életét Párizsban, amikor az őt szállító Mercedes nagy sebességgel egy belvárosi aluljáró pillérének csapódott. Vele együtt meghalt akkori aranyifjú szerelme, Dodi Fayed, Mohamed Fayed brit-egyiptomi milliárdos fia.
A kocsit az idősebbik Fayed által birtokolt párizsi Ritz szálló biztonsági főnöke, Henri Paul vezette, akiről a hosszú évekig húzódó hivatalos francia vizsgálat azt állapította meg, hogy erősen ittas volt, és gyógyszeres befolyásoltság alatt is állt a szerencsétlenség pillanatában.

Ugyanezt állapította meg a tavaly lezárult brit rendőrségi vizsgálat is, amelynek során Károly trónörököst, Diana volt férjét is meghallgatták.

Mindez azonban nem tántorítja el az összeesküvés-elméletek hívőit, akiknek fő szószólója éppen Mohamed Fayed.

A zűrös múltú mágnás, aki a világhírű londoni Harrods luxusáruházat is birtokolja, a baleset pillanatától fogva állítja, hogy merénylet történt. Az udvar és a brit elhárítás Fayed elmélete szerint ugyanis azt akarta volna megakadályozni, hogy egy hithű muszlimtól - vagyis az ő fiától - származó gyermek személyében muszlim féltestvére legyen Diana és Károly trónörökös két gyermekének, Vilmos és Harry hercegnek, akik a második, illetve a harmadik helyen állnak a brit trónöröklési sorrendben.

Az ügyet végleg lezárni hivatott, most folyó londoni felsőbírósági - hivatalosan halottkémi - eljárás hétfői tárgyalási napján azonban Paul Burrell, Diana egykori személyi inasa kijelentette: ismerve a királyi családot - és ő aztán jól ismeri, hiszen különböző beosztásokban 22 évig állt az udvar szolgálatában - "teljességgel lehetetlen", hogy merénylet történt volna.

Hozzátette: Károly trónörökös soha nem lett volna képes meggyilkolni Dianát, "gyermekei anyját".
Burrell e tanúvallomását különösen érdekessé teszi az a tény, hogy a walesi hercegnő kevesebb mint egy évvel az életét kioltó autószerencsétlenség előtt azt írta neki: szerinte Károly merényletet készít elő ellene, mégpedig úgy, hogy halála autóbalesetnek tűnjék. Ennek célja az lett volna, hogy a trónörökös akadálytalanul elvehesse régi szerelmét, az elvált Camilla Parker Bowlest; ez egyébként 2005 áprilisában meg is történt.

Hétfői tanúvallomásában a volt inas tényként jelentette ki azt is, hogy Diana házasságot tervezett egykori kapcsolatával, Hasnat Khan pakisztáni származású híres londoni szívsebésszel. Burrel szerint ez "rendkívül komoly kapcsolat volt", egészen addig, amíg Khan 1997-ben véget nem vetett a románcnak.

Burrell kijelentette: Diana őt kérdezte meg arról, hogy lehetséges-e egy "magánjellegű esküvői ceremónia" megszervezése Khannal.

A londoni esküdtszéki eljárás során nem először hangzott el, hogy Diana Khanhoz akart volna feleségül menni válása után, és nem Dodi Fayedhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását