2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az Év Kórházáról

A kapuvári Lumnitzer Sándor Kórház-Rendelőintézet lett az abszolút győztes az Év Kórháza címért az ország összes kórháza között folyó versengésben.
2008. január 14. hétfő 22:55 - Hírextra

A kórházak értékelését 2005-ben hirdette meg először a HáziPatika.com portál azzal a céllal, hogy "elősegítsék az információcserét az egészségügyben és a laikusok is elmondhassák a véleményüket az egészségügyről, egészségügyi intézményekről" - nyilatkozta a honlap ügyvezető igazgatója.

Tavaly októbertől az év utolsó napjáig várták a kitöltött internetes szavazólapokat. A látogatók öt kategóriában értékelték az egészségügyi intézményeket az iskolai osztályzás módszerével.

Az eredmények összesítése után idén a Benedek Zoltán igazgató-főorvos irányította kaposvári kórház átlaga lett a legjobb: 3,965. A honlap azonban megjegyezte, hogy ebbe a szavazók jó taktikája is besegíthetett, ugyanis a kórház amúgy egyik kategóriában sem került az első három közé, sőt legjobb kategóriahelyezése is egy hetedik hely volt az "ellátás" terén.

A győztes intézmény egy évig viselheti az "Év Kórháza" megtisztelő címet, és számítástechnikai eszközöket kap jutalmul.

A második helyre a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház került, s 2007-ben csupán a harmadik helyet tudta megszerezni egy budapesti intézmény, az Országos Sportegészségügyi Intézet. (Az OSI volt a szavazás hároméves történetében az egyetlen fővárosi győztes 2005-ben, 2006-ban pedig másodikként végzett.)

A fődíjat és az öt kategória, az "Ellátás", a "Környezet és tisztaság", az "Orvos-szakmai ellátás", az "Ápolás és szakszemélyzet", valamit az "Infrastruktúra" díjait a HáziPatika.com ügyvezető igazgatója, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke és a számítástechnikai ajándékokat biztosító Pfizer képviselője jelenlétében adták át a nyerteseknek.

Ellátás szempontjából a legjobbnak az Országos Sportegészségügyi Intézet találtatott, a mátészalkai Területi Kórház környezete lett a legmegnyerőbb, mi több, az infrastruktúráját is a legmagasabbra értékelték a szavazók, a pécsi PTE ÁOK OEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vitte el a pálmát az orvosi ellátás terén, és szintén egy pécsi intézmény, a PTE OEKK ÁOK Szívgyógyászati Klinika emelkedett ki az ápolással.

Idén a tavaly leadott százezer szavazatnak csupán alig a fele, 45 ezer érkezett a honlapra. A szavazók azonban az előző két évnél egy cseppet elégedettebbek voltak a kórházakkal: az összesített átlag 3,67 lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását