2024. április 20. - Tivadar

Amit te megveszel, megkapja más is

Adj Egyet és Kapj Egyet programmal próbálják fellendíteni a Minden Gyermeknek Laptopot (OLPC) kezdeményezést: a vásárlók 400 dollárért vásárolhatják meg a jelenleg 188 dollárba kerülő "százdolláros" laptopot, azaz a különbözet révén egy másikat is vesznek
2007. szeptember 25. kedd 10:13 - Hírextra

Az Egyesült Államokban és Kanadában november 12-től 26-ig tartó akció első 25 ezer vásárlójának azt ígérik, hogy karácsonyra kiszállítják részükre a strapabíró, zöld-fehér színű masinákat.
A XO laptopokat októberben kezdi gyártani a tajvani Quanta Computer Inc., de a vártnál, vagyis a hárommilliónál jóval kevesebb megrendelés alapján.

Olaszország például 50 ezret vásárol, s ezeket az első hullámban Etiópia kapja meg. Carlos Slim multimilliárdosról úgy tudni, hogy 25 ezret vesz meg, és mexikói gyermekeknek ajándékozza őket. A programot irányító közhasznú társaság alapvető célja, hogy más, főleg európai és ázsiai országok is nagy tételben rendeljenek a masinákból.

A program ötletgazdája, Nicholas Negroponte (aki a legnagyobb tekintélyű amerikai műszaki egyetem, a MIT kutatója, és nem mellesleg az amerikai külügyminiszter-helyettes, John Negroponte fivére) 2005 szeptemberében azt mondta, hogy 2006-ban valószínűleg 5-15 millió XO laptopot fognak legyártani, és a következő évben 100 millió lesz készen. Ehhez képest előre láthatólag 250-300 ezer kerül ki a gyárból 2007 végére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását