2024. március 29. - Auguszta

Az állam a legrosszabb adós

Az APEH felszámolással, végelszámolással kényszeríti a mikrovállalkozásokat életlehetőségük beszüntetésére. Teszi ezt akkor, amikor az állam képviselői ÁPV.Zrt, Kincstári Vagyonigazgatóság a vállalkozók felé súlyos tíz milliárdokkal tartozik. Az állami vá
2008. január 14. hétfő 10:29 - Hírextra

Egy -egy állami vállalat esetében több száz milliós TB és járulék tartozás volt.

Megengedhetetlen folyamat, hogy az állam képviselői váljanak legális üzletkötések legrosszabb adósaivá a vállalkozásokkal szemben.

Országbíró Zoltán (FIDESZ) nem elsősorban szakpolitikai, mint inkább össztársadalmi morális és szakmai kérdésnek tartja a problémát.

A vállalkozók egy csoportja a lobbi hivatalos formáját választotta.

Országbíró Zoltán ismert hivatásos politikai-gazdasági lobbista kapta meg felkérésüket a közel cca.500Mft állami tartozás rendezésére.

Az annak idején elhíresült Pallas kiadó vagyonvesztése ellen az érdekeltek pert indítottak.dr. Karcagi-Mészáros Zsolt ügyvéd (MSZP tag) a konkrét jogi kérdést szakmailag rendezendőnek, a pert, a perindítást alaposnak tartja.

A per nem szerencsés megoldás - állapította meg Országbíró Zoltán parlamenti lobbi szakember - negatív példát jelent. Sokkal inkább az igazságügyi közvetítés, az igazságügyi közvetítő eljárása adhat jó megoldást az ügyben.

Az Országbíró Zoltán által megindított lobbi folyamat és kapcsolatfelvétel érinti a Miniszterelnöki Hivatalt, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot, a Pénzügyminisztériumot.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását