2024. április 24. - György

Az osztrákok adóssága

Az átlagosnál jóval élénkebb forgalmat bonyolítanak le januárban az osztrák pénzügyi tanácsadók. Az ok: a karácsonyiajándék-vásárlás miatt sokan tetemes adósságba verik magukat, és az első törlesztés esedékességekor döbbennek rá, hogy bizony túllőttek a c
2008. január 10. csütörtök 10:53 - Hírextra

Az adósságügyekben illetékes bécsi szaktanácsadók vezetője közölte, hogy a karácsonyt követő hetekben kétszeresére növekszik azok száma, akik kétségbeesetten fordulnak hozzájuk, mert rájöttek, hogy nem győzik majd fizetni a részleteket. Naponta csaknem harminc, a csőd szélén tántorgó személy kopogtat az ajtajukon, hogy tanácsot kérjen, mitévő legyen, hogyan másszon ki a slamasztikából.

Országszerte mintegy százötvenen pedig a társadalombiztosítás tanácsadói szolgálatát veszik igénybe naponta hasonló "anyagi" okokból.

Az ünnepi szezonnak van egy másik, ugyancsak szomorú következménye: ugrásszerűen megnövekszik a válások száma. Egy bécsi válóperes ügyvéd elmondása szerint januárban húsz százalékkal több üggyel kell foglalkoznia, mint egyébként.

Tapasztalatok szerint a kiváltó ok legtöbb esetben a karácsonyi ajándék. Gyakran megesik ugyanis, hogy a drága pénzen vásárolt termék nem tetszik a másiknak, ebből sértődés, majd vita támad, és mivel az ünnepek alatt nemigen tudnak mással foglalkozni, mint saját sebeik nyalogatásával, a helyzet annyira elmérgesedik közöttük, hogy a bíróságon kötnek ki. Az ünnepekre való készülődés és az anyagi túlvállalás okozta stressz miatt amúgy is könnyebben hajba kapnak a párok.

Sajtóértesülés szerint több mint ezerhatszázan adnak be válókeresetet januárban, közülük ötszáznegyven a fővárosban.

Az osztrák statisztikai hivatal kimutatása alapján egyébként a Bécsben között házasságok csaknem 66 százaléka - előbb vagy utóbb - válással végződik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását