2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Koncert a zenész emlékére

A tavaly elhunyt Michael Brecker többszörös Grammy-díjas szaxofonos emlékére rendeznek nemzetközi dzsesszgálát január 19-én, szombaton a Művészetek Palotájában - tájékoztatta az intézmény az MTI-t. Az est vendége lesz Michael Brecker egykori zenésztársa,
2008. január 13. vasárnap 13:31 - Hírextra

A közlés szerint a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tartandó emlékkoncerten fellép Randy Brecker, Michael ugyancsak Grammy-díjas bátyja, Tony Lakatos szoprán- és tenorszaxofon művész, valamint a dzsessz középgenerációjának két kiemelkedő tenorszaxofon-szólistája, Gary Thomas és Rick Margitza.

Az 57 éves korában tavaly januárban elhunyt Michael Brecker az egyik legkeresettebb tenorszaxofonos volt, számos teltházas koncert jelezte népszerűségét.

Zenélt a The Brecker Brothers, a Steps Ahead, s Dreams és a Players Association tagjaként. Szólólemezei 1986-tól jelentek meg, s két évvel később kapta meg első Grammy-díját, amelyet még további 11 követett, a legutóbbit tavaly februárban, a halála után megjelent, Pilgrimage című albumáért érdemelte ki. Azon a lemezen Herbie Hancockkal, Brad Mehldauval, Pat Methenyvel, John Patituccival és Jack DeJohnette-tel játszott együtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását