2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Játszótér a kiserdőben

Erdei tornapályát és játszóteret tervez a IX. kerületi önkormányzat a József Attila lakótelepi kiserdőben; a tervek szerint április-májusra elkészülhet a létesítmény - közölte Bodó Márton önkormányzati képviselő, környezetvédelmi kurátor vasárnap az MTI-v
2008. január 13. vasárnap 16:06 - Hírextra

Emlékeztetett rá: 1971 és a rendszerváltás között létezett ilyen pálya a kiserdőben, amit az itt lakók építettek föl társadalmi munkában, a rendszerváltás után azonban nem törődtek a pálya fa elemeivel és ezek elkorhadtak, a pálya fokozatosan megszűnt. Az utóbbi időben az erdő hulladéklerakó helyként, hajléktalan szállásként szolgált, ami egészségügyi, környezetvédelmi szempontból egyaránt aggályos volt.

Mint mondta, a IX. kerületi önkormányzat tavaly döntött arról, hogy külső támogatások felhasználásával erdei tornapályát és játszóteret épít a kiserdőben. Ezért júniusban az erdőben élő hajléktalanokat a családsegítőkkel elhelyezték, az aljnövényzetet kiirtották.

Az önkormányzat a Környezetvédelmi Közalapítványán keresztül hozza létre a játszóteret és a tornapályát. A tervek szerint márciusban megkötjük a támogatási szerződéseket és április-májusra elkészülhet a létesítmény - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását