2024. április 29. - Péter

Prostik a prostikért

Kelet-Indiában a hatóságok prostituáltakkal szövetkezve mentik meg a fiatal lányokat az emberkereskedelem és prostitúció karmaiból.
2008. január 11. péntek 21:17 - Hírextra

Nyugat-Bengálban az elmúlt egy évben a hatóságok egy nagy prostiszervezettel, a DMSC-vel együtt - több mint 550 nőt és lányt mentettek meg. A DMSC 65 ezer szexipari dolgozót számlál, és a prostitúcióba belekényszerítettek, főleg kiskorúak megmentésére törekszik.


Az elrabolt lányokat visszaviszik otthonukba, vagy az újonnan létrehozott hat menedékközpont valamelyikében adnak nekik szállást és munkát.

A kérdéses szövetségi államban található a Szonagacshi nevű terület, amely Ázsia egyik legnagyobb vöröslámpás negyede.

Indiában évente legalább 20 ezer nőt és kiskorú lányt rabolnak el, és kényszerítenek prostitúcióba hivatalos adat szerint. A legtöbb lányt India északkeleti részéből, illetve Nepálból, Bhutánból és Bangladesből rabolják el, majd India különböző városaiba és külföldre, így az Egyesült Arab Emírségekbe hurcolják őket.

Az indiai kormány azt szeretné, ha a rendőrség törvénymódosítás alapján a kuncsaftokkal szemben is erélyesen felléphetne, ám ezt a prostituáltak ellenzik, mert attól félnek, hogy ez az intézkedés még rejtőzködőbbé tenné a prostitúciót, s a mentési munka nehezebbé válna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását