2024. április 28. - Valéria

Ez bizony férfimunka!

Akár irigylésre méltó is lehetne a vízi rendőrök munkája, hiszen nap mint nap a hullámokon tölthetik idejüket, ám feladataikat ilyenkor, a januári hidegben is el kell látniuk.
2008. január 11. péntek 21:31 - Hírextra

A Balatonon a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság alá tartozó Balatoni Vízirendészet legénysége, mindössze 70 fő vigyáz a rendre és ment életet, ha szükséges, évente akár 200-300-at is. A bűnesetek többségét a hajózással kapcsolatos lopások teszik ki, de a legénységnek kell elvégeznie a háttérmunkálatokat is, vagyis a hajóval kapcsolatos műszaki feladatokat, például az olajcserét. Arról nem is beszélve, hogy a vízi rendőröknek akkor is ki kell hajózniuk, ha orkán erejű szél fúj, jégeső hull, vagy "csak" hideg van.

"Ez bizony férfimunka" - állítja Horváth László rendőr őrnagy. Csak annak ajánlott ez a munka, aki úgy érzi életének nagy részét vízen szeretné tölteni, érdeklik a vízi sportok és nem utolsó sorban a rendőri pálya. Nem hiába nincs a hajózó legénység tagjai között egyetlen női rendőr sem, ők az íróasztal mögé "szorultak".

Nem úgy "kolléganőik", akiket az egyik tévécsatorna januárban kezdődő A parti őrség című sorozatában láthatnak a nézők. Nikki Caetano és Kate McGregor százados, akiket Saskia Burmeister és Lisa McCune alakít maguk is kiveszik részüket a kemény munkából. Az ausztrál parti őrség tagjaiként Ausztrália trópusi tájain pásztázva kergetik a bűnözőket, akik halászattal, drog- és embercsempészettel foglalkoznak. Emellett a Hallmark Channelen hétfőtől csütörtökig főműsoridőben vízre szálló 24 fős csapatnak az összezártsággal, a nemek, korok és rangok közötti különbségből adódó feszültségekkel is meg kell birkóznia. Hiába, a vízi rendőrök munkája nem csak a valóságban, de még filmen sem könnyű.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását