2024. június 15. - Jolán, Vid

50 millió alatt Zuschlag pénzbüntetéssel is megúszhatná

Néhány millió forinton múlt, hogy az ügyészség különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg Zuschlag János MSZP-s politikust - írja a Népszabadság.
2007. szeptember 20. csütörtök 08:22 - Hírextra

Ha az okozott kár nem haladta volna meg ugyanis az ötvenmillió forintot, akkor csak jelentős kárt okozó csalással gyanúsítanák - ezért legfeljebb 5 év börtönt lehet kapni, de az is elképzelhető, hogy mindössze pénzbüntetést szab ki a bíróság.

Zuschlag Jánosék esetében az okozott kár a gyanú szerint meghaladja az 50 millió forintot, ezért mindenképpen szabadságvesztés lesz a büntetés, ha bebizonyítják a volt képviselő és társai bűnösségét. Igaz, a börtönt a bíró felfüggesztheti. Ha az is bebizonyosodik, hogy Zuschlag János bűnszervezetben követte el a csalást, akkor a büntetési tétel kétszeresére nő, vagyis 16 évet is kaphat. A szocialista politikust kihallgatásra idézték be szerdán a Bács-Kiskun megyei főügyészségre, de onnan már nem engedték el, őrizetben van, és az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását