2024. május 2. - Zsigmond

Az MSZP új baloldalt épít

Nem vonna le jelentős következtetéseket a közvélemény-kutatások adataiból,mivel az országjárás bizonyította, hogy jóval többen érdeklődnek az MSZP iránt - mondta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.
2010. április 7. szerda 09:48 - HírExtra
A felmérések számainál jobbszereplésre számít vasárnap. Kijelentette: az MSZP a választások után is egységes marad, a párt pedig új baloldalt épít a következő években.

Nem vállalkozott "szavazatbecslésre" - az egyéni kerületekben és a listánvárható MSZP-s eredmény megbecsülésére - Mesterházy Attila a Duna Televízió reggeli háttérműsorában.. A szerinte sok rejtőzködő szavazó miatt nem lehet megbecsülni a pontos számokat, ám a közvélemény-kutatók kimutatásainál összességében jobb szereplésre számít az MSZP részéről.

Szakértők szerint a nyolc év kormányzás után nincs hitele a pártnak, hiába van leírt programja. Visszatükrözik ezt a véleményt a kampány tapasztalatai? - hangzott a Hattól nyolcig kérdése. Mesterházy szerint az emberek igenis elhiszik, amit ők mondanak. Ráadásul nem volt még olyan kampány a rendszerváltozás óta, hogy egy nagy párt - a Fidesz - konkrétumok említése nélkül csinálja végig ezt az időszakot; hogy ne tegyen konkrét vállalásokat, amiket a szavazók mérlegelhetnének a döntésük során - mondta a szocialista politikus.

Az eddigi választások előtt a helyi jelöltek helyi vitában vettek részt. Most csupán egy-két elvétett eset adódik, ahol a fideszesek leülnek vitatkozni az MSZP, vagy más pártok képviselőivel - érvelt Mesterházy. "Voltak szakmapolitikai viták, volt miniszterelnöki vita is - hangoztatta.
"Most, úgy tűnik, ezek a tradíciók megdőlnek, mert a Fidesz mindenből kivonult, semmiben nem kíván részt venni. Ez a választók leértékelését, lenézését jelenti" - vélte a politikus.

A vita szerinte nem csak a politikusoknak lenne fontos: a jobb és a baloldali ideológiai tömb közötti felfogásbeli és jövőképbeli különbségeket lehetne tisztázni - a választók számára. "Szakítani kellene azzal a politikai gyakorlattal, hogy egy párt nem foglalkozik a választókkal, és
csupán a saját politikai érdeke alapján dönti el, hogy mit tesz vagy mit nem tesz" - utalt a vita hiányának szerinte káros következményeire Mesterházy.

Az MSZP választások utáni jövőjéről a miniszterelnök-jelölt úgy nyilatkozott: biztos benne, hogy a voksolás után is egységesek maradnak. "Számtalanszor temették már az MSZP-t az elmúlt húsz évben. Tévedtek a kritikusok" - mondta. Azt viszont elismerte: politikájukat nem folytathatják
úgy, mint eddig, legyenek akár kormányon, akár ellenzékben.

"Megváltozott a világ körülöttük, átalakul a közéleti térkép, egy szélsőjobboldali párt is bekerül a parlamentbe" -mondta. Ha az ország számára a modernizációt ajánlják receptként, akkor természetes, hogy az MSZP-nek is modernizálódnia kell.

"A mi feladatunk nem ér véget a választásokkal. Onnan egy új korszak kezdődik, amelyben egy új baloldalt építünk" - nyilatkozta a Duna Televízió stúdiójában Mesterházy Attila.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását