2024. május 2. - Zsigmond

Gyimesi Endre levéltárügyi biztos lett

Miniszteri biztossá nevezték ki a fideszes Gyimesi Endrét, Zalaegerszeg volt polgármesterét november 1-jével a levéltári helyzet áttekintésével, a kapacitások felmérésével és a Magyar Országos Levéltár teljes körű szakmai átvilágításával kapcsolatos feladatok ellátására.
2010. november 5. péntek 11:48 - HírExtra
gyancsak miniszteri biztos lett Vígh László a Nemzeti Sportközpontok alapító okiratában meghatározott feladatok "zökkenőmentes ellátása érdekében".

A kinevezések a Hivatalos Értesítő legfrissebb számában jelentek meg.
Gyimesi Endre fideszes országgyűlési képviselő miniszteri biztosi megbízatása 2011. április 30-ig tart. Feladatkörébe tartozik, hogy konzultációt folytasson a levéltárak fenntartóival, a tulajdonosi jogkör gyakorlóival, a Magyar Országos Levéltár főigazgatójával, vezetőivel, az áttekintés alapján javaslatot tegyen a fejlesztési igények európai uniós pályázatokkal történő összhangba hozatalára, e-levéltár, levéltári digitalizáció megvalósítására, valamint a hazai levéltári rendszer működtetésének esetleges megújítására.

A miniszteri biztost helyettes államtitkári illetmény és juttatások illetik meg; tevékenységét a nemzeti erőforrás miniszter irányítja.

Az MTI augusztus 8-án számolt be arról, hogy ősztől a Nemzeti Erőforrás Minisztérium magyarországi levéltárak működéséért és fejlesztéséért felelős miniszteri biztosaként tevékenykedik Gyimesi Endre, aki 16 éven át volt Zalaegerszeg polgármestere. Utódja a zalai megyeszékhelyen a szintén fideszes Gyutai Csaba lett.

Ugyancsak november 1-jével hat hónapra miniszteri biztossá nevezte ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Vígh Lászlót a Nemzeti Sportközpontok alapító okiratában meghatározott feladatok "zökkenőmentes ellátása érdekében".
Vígh László feladata az olimpiai központok működtetésével és fejlesztésével, az egyes, sporttal kapcsolatos, kiemelt állami feladatok ellátásának elősegítésével, az egyéb, állami tulajdonban lévő, az állami vagyon részét képező, a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe, használatába, üzemeltetésébe adott, valamint egyes, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vagyonkezelésébe tartozó ingatlanok - különösen sportlétesítmények - üzemeltetésével, hasznosításával, fejlesztésével kapcsolatos szervezési, tervezési, vezetési, igazgatási és munkáltatói feladatok ellátása.

Emellett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésébe tartozó sportlétesítmények jövőbeni üzemeltetésével, hasznosításával, fejlesztésével kapcsolatos átfogó koncepció kidolgozása is feladata.

A miniszteri biztos tevékenységét a miniszter a sportért felelős államtitkár útján irányítja. A biztos helyettes államtitkári illetményre és juttatásokra jogosult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását