2024. május 17. - Paszkál

Túszpénz

Emberiességi szempontok alapján az OTP Bank anyagi segítséget nyújt a májusi Széna téri bankrablási kísérlet három sérültjének - olvasható az OTP Bank, az érintettek és a két fizikai sérülést szenvedett ügyfél jogi képviselőjének az MTI-hez pénteken eljut
2007. október 19. péntek 20:43 - Hírextra
Mint írják, a bank fenntartja álláspontját, amely szerint nem terheli kártérítési felelősség az ügyben, mert a jogszabályi rendelkezések és a biztonsági előírások maradéktalan betartásával minden elvárhatót megtett ügyfelei testi épségének és vagyonának védelme érdekében.

Ugyanakkor emberiességi szempontokat mérlegelve az OTP Bank vezetése úgy döntött, hogy a bankrablási kísérlet három sérültjének - két ügyfelet lövés ért, egy pedig pszichés traumát szenvedett - az elszenvedett sérülések következményeinek enyhítése érdekében támogatást nyújt - áll a közleményben.

Mint írják, az OTP Bank anyagi segítségét az érintettek köszönettel elfogadták.
Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy mekkora összeget ajánlottak fel a megsérült túszoknak, nem kívántak válaszolni.

A Széna téri bankrablási kísérlet két túszának jogi képviselője még májusban úgy nyilatkozott, hogy megegyezésre törekszik az OTP-vel. Magyar György ügyvéd az MTI-nek akkor elmondta: a május 4-i Széna téri OTP fióknál elkövetett fegyveres rablási kísérletben két túsz sérült meg, egy idősebb hölgynek a combját roncsolta szét a kommandósok egyik, az elkövetőn áthatoló lövedéke, a 23 éves fiatalembernek pedig, akit az elkövető a kommandósok behatolásakor magához szorított és fegyverével fenyegetett, a tenyerén hatolt át a túszejtő golyója.

Arra a kérdésre, hogy perlik-e a rendőrséget, illetve az OTP-t az elszenvedett testi, lelki szenvedések miatt a túszok, Magyar György elmondta: két ügyfele nevében levelet intézett az OTP-hez, amelyben peren kívüli egyeztetésre, megállapodásra tett javaslatot, annak részleteiről azonban nem kívánt elárulni semmit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását