2024. április 18. - Andrea, Ilma

Szemétlerakót váltottak

Vácrátót kommunális szemetét a helyi képviselő-testület döntése alapján idén a település szomszédságában lévő csörögi hulladéklerakó helyett a gyáli telepre szállítják - közölte a Pest megyei község polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2008. január 10. csütörtök 16:34 - Hírextra

Garamszegi Géza elmondta, hogy az évtizedek óta működő csörögi hulladéklerakó mára elavult, megérett a bezárásra. Erről bírósági végzés is született, ám a hulladékot szállító cég ennek ellenére továbbra is naponta ide szállítja más települések hulladékát. Márpedig egy vizsgálat szerint az itt tárolt szemétből a szennyvíz a talajba szivárog, s ez veszélyezteti a környék egészséges ivóvízkészletét - tette hozzá.

A vácrátóti polgármester szerint a lakosság is tiltakozik az illegális hulladéklerakás ellen, s azt fontolgatják, hogy tiltakozó akciót szerveznek a törvényt figyelmen kívül hagyó cég ellen. Ráadásul az EU megszigorította a lerakással kapcsolatos követelményrendszert, így e direktivák alapján is tilos lenne itt már a hulladék elhelyezése - közölte.

Ezért is az önkormányzat ismételten felszólította a céget, hogy hagyjon fel azzal, hogy a bezárásra ítélt hulladéklerakóba újabb szállítmányokat küld - tudatta Garamszegi Géza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását