2022. december 5. - Vilma

Tiszavalk fizetésképtelen

Az államkincstár inkasszót nyújtott be, zárolták a Borsod megyei Tiszavalk számláját, fizetésképtelen a falu - írta keddi számában az Észak-Magyarország.
2008. augusztus 19. kedd 08:59 - Hírextra
Mikola István, Tiszavalk polgármestere a lapnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: hibáztak, amikor nem az eredeti feltételeknek megfelelően építettek utat abból a 7 millió forint állami támogatásból, amit most kamatostól vissza kell(ene) fizetniük, de nincs miből.

A helyzet kilátástalannak tűnik, ám Ódor Ferenc, a megyei fejlesztési tanács és a megyei közgyűlés elnöke szerint nem az. Azt az elnök is megerősítette, hogy a támogatás visszavonása jogos. Hozzátéve, hogy kevesebb pénzt kaptak a tiszavalkiak, mint amennyiről szó volt, ezért történt a szabálytalanság.

A megyei önkormányzatnak nincs pénze helyettük fizetni, de a közgyűlés elnöke szerint a rendszerváltás óta több olyan település volt már, amely - miként Tiszavalk - önhibájából került ilyen helyzetbe, és ilyenkor a kormány segített.

A megyei közgyűlés elnöke úgy véli, a település polgármesterének és jegyzőjének az önkormányzati miniszterhez kell fordulnia segítségért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását