2024. május 3. - Tímea, Irma

Sót és lisztet kaptak a képviselők

Megvizsgálták az MSZP-s országgyűlési képviselőknek küldött fehér porok többségét, a vizsgált küldemények nem tartalmaztak az egészségre káros anyagot, só és liszt keverékéből álltak - tájékoztatta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője cs
2008. január 10. csütörtök 19:21 - Hírextra

Hozzátette: a megvizsgált küldeményekben az volt a közös, hogy a por mellett az "anthrax" feliratot helyezték el a feladók. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy továbbra is 22 borítékról tud a hatóság, de akár több ilyen küldemény is előfordulhat.

Fazekas Géza közölte: az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség zaklatás vétsége miatt folytat nyomozást. Hozzátette: ez egy új bűncselekmény, amely január elseje óta hatályos, és a pénzbüntetés és a közmunka mellett akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
A vétséget az követi el, aki másokat félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével fenyeget.

Az MTI múlt pénteken adott hírt először az MSZP-s képviselőknek küldött, ismeretlen fehér port tartalmazó borítékokról, s azóta már kéttucatnyi szocialista politikus kapott ilyen, vélhetően fenyegetésnek szánt levelet.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselője is kapott fehér porral teli borítékot - erősítette meg az MTI értesülését Nyakó István, az MSZP szóvivője csütörtökön. A szóvivő tájékoztatása szerint a két borsodi képviselőnek ezen a héten kézbesítették a leveleket.

Vélhetően ezekben a borítékokban is egészségre ártalmatlan por volt, de hogy pontosan mi, azt a szakértő állapítja majd meg - tette hozzá.

Csütörtökön Szabados József Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei MSZP-s országgyűlési képviselő számolt be arról, hogy bakktalórántházi címére kapott fehér port tartalmazó levelet, amelynek feladójaként az Országos Széchényi Könyvtár szerepelt, s budapesti postai bélyegző volt rajta - a boríték felbontása közben a küldemény szétszóródott otthonában.

A hatóságok elővigyázatosságból 72 órára lepecsételték a lakást, amíg kiderül, hogy van-e egészségkárosító hatása a pornak - mondta a szabolcsi képviselő, a párt térségi alelnöke.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását