2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nyilvánosak lesznek a BKV autóbeszerzési szerződései?

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Vállalat KV felügyelőbizottságának (fb) tagja kezdeményezi, hogy a cég hozza nyilvánosságra az autóbérlésekről szóló összes szerződését.
2008. december 8. hétfő 14:59 - Hírextra
A fb-tag hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy erre azért volna szükség, mert még most sem világos, kitől, mennyiért bérlik többek között azt a - sajtóértesülések szerint - mintegy 20 millió forint értékű gépkocsit, amelyet jelenleg Kocsis István vezérigazgató használ.

"Meg kell vizsgálni, hogy milyen módon, és a közbeszerzés szabályait mennyire betartva jutottak hozzá ehhez a gépkocsihoz, vagy ha több van, akkor gépkocsikhoz" - mondta Vitézy Dávid.

A Index internetes újság pénteken hozta nyilvánosságra, hogy a BKV vadonatúj, nagyjából húszmillió forint értékű, felső kategóriás Audi A6-os luxusautót bérelt a közlekedési vállalat vezérigazgatójának. A hír megjelenése után Demszky Gábor főpolgármester levélben szólította fel önmérsékletre - a főváros tulajdonában lévő - vállalat vezetőjét.

Az MTI a közlekedési vállalat belső ügyeit jól ismerő forrásból úgy értesült, hogy az autót eredetileg nem Kocsis Istvánnak, hanem - a vezérigazgató kinevezése után alkalmazott - Molnár László gazdasági tanácsadónak bérelték. Vadonatúj autót, egy négykerék meghajtású Volskwagen Passat gépjárművet kap használatba a BKV-tól Pásztor Erzsébetet kommunikációs igazgató is, aki szintén az új vezérigazgató kinevezése után került a vállalathoz - tette hozzá a forrás.

Vitézy Dávid szerint Kocsis István egy Volskwagen Phaeton típusú autót használt a megválasztása után egy rövid ideig, csak később ült át az Audiba.Az MTI információit a BKV még nem erősítette meg, későbbre ígértek közlést ezzel kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását