2024. május 10. - Ármin, Pálma

Pumukli megnősülhet

Bárki rajzolhat barátnőt Pumuklinak, és a rajzfilmhős akár meg is házasodhat - döntött a bajor tartományi törvényszék. A müncheni bíróság hónapok óta húzódó ügy végére tehet pontot a csütörtöki ítélettel, amely szerint Barbara von Johnson grafikus szabado
2008. január 10. csütörtök 19:48 - Hírextra

A győztes koboldlány akár feleségül is mehet Pumuklihoz, ugyanis bárkinek jogában áll "kitalált figurák közti házasság lebonyolításához, és az egybekelés tényének nyilvános bejelentéséhez" - áll az ítéletben.

Az ügy egy müncheni helyi tévécsatorna stúdiójából indult tavaly. Barbara von Johnson egy műsorban kifejtette, hogy "Barátnőt Pumuklinak!" címmel rajzversenyt hirdet gyerekeknek, és a nyertes pályázó részt vehet a pár fantáziaesküvőjén.

Ellis Kaut a szerzői jogok megsértésére hivatkozva perre ment Johnsonnal. Pumukli vér szerint kobold, tehát szellem, "szellemek pedig nem házasodnak" - érvelt. Pumukli továbbá a 87 éves művésznő szerint nem öregszik, örökké gyermek marad, az egész barátnőügy ezért ízléstelen.
A bíróság nem jogerős ítéletében kimondta, hogy Johnson nem sértette meg a szerző jogait, hiszen nem mesélt - rajzolt - új Pumukli-történetet. Ezen felül a grafikus a szóláshoz és a vélemény fűződő alapvető emberi jogok alapján bármikor szabadon kijelentheti, hogy a bőven negyven felett járó figura "megérdemel már egy barátnőt".

Pumuklinak egyébként van már némi tapasztalata a nőkkel. A nyolcvanas évek elején Eder mestert meglátogatta a testvére, Ba:rbel. A kobold kezdetben nem kedvelte az asszonyt, de lassan megbarátkoztak, és amikor Ba:rbel hazautazott, Pumukli nagyon szomorú volt. Eder mester meg is jegyezte: "Pumukli, te szerelmes vagy!"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását