2024. július 17. - Endre, Elek

Csökkentett távhő alapdíj

A soproni önkormányzat, költségátvállalással, havonta 1.300 forinttal támogatja a távfűtéses lakásokban élőket: nem hárítja át a prognosztizált 10 százalékos inflációt a lakosságra, sőt, a távhő alapdíjának 3 százalékos csökkentéséről döntött - közölte Fo
2008. január 10. csütörtök 17:22 - Hírextra

Ez mintegy 70 millió forintjába kerül a városnak, de a jobboldali városvezetés úgy gondolta, a kormányzat elhibázott energiapolitikája és a mélyülő szociális válság miatt segíteni kell a távfűtéses lakásokban élő kis pénzű embereken - érvelt a fideszes polgármester. Bízunk benne, hogy a távhőszolgáltató Sopron Holding ennek az összegnek nagy részét kigazdálkodja - tette hozzá.

A város első emberének tájékoztatása szerint a döntés hatezer lakást és mintegy 18 ezer embert, a Sopronban élők egyharmadát érinti.

Fodor Tamás kitért arra, hogy a szociálisan rászorulók továbbra is igényelhetnek fűtéstámogatást. Tavaly mintegy 46 millió forintos támogatást nyújtott az önkormányzat fűtésre közel 1.500 rászorulónak. A mostani döntés azonban - amely január 1-jétől visszamenőleg érvényes - valamennyi távfűtéses lakásban élő családra vonatkozik - mondta a polgármester.

Kalmár István, az önkormányzat ellenzéki MSZP-frakciójának vezetője szerint a soproniak a távfűtésszámlán csupán 3 százalékos csökkenést vesznek majd észre, ez havonta 194 forintot jelent.
Ez a döntés "politikai marketing" - fogalmazott.

Megjegyezte: az önkormányzat tavaly 15 százalékkal emelte meg az alapdíjat, ebből engedett most 3 százalékot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását