2024. május 5. - Györgyi

Visszaosztós mutyi a helyi Fidesznél?

Egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe, az elnyert munka után 10 százalékot kell „visszaadnia” a Fidesz helyi prominenseinek, Marton Zsolt és Szakály Gábor önkormányzati képviselőknek - állítja csütörtöki számában a Népszava egy birtokába került hangfelvételre hivatkozva.
2010. szeptember 16. csütörtök 10:45 - HírExtra
A hanganyagból a lap szerint kiderül, hogy az építési vállalkozót a szombathelyi önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló Savaria Rehab-Team Kft. irodájában dolgozó – vélhetően – ügyintéző „tájékoztatja” arról, hogyan tud úgy pályázni, hogy az övé legyen a legjobb ajánlat, illetve hogy hány százalékot kell visszaadnia a helyi fideszes önkormányzati képviselőknek.

A beszélgetés során a lap közlése szerint az ügyintéző azt mondja: „mi megvárjuk az összes pályázatot, ahogy beérkezik, és az önét mi úgy töltjük ki, hogy az összes pályázó alá írjuk az összeget, amivel ön majd újra pályáz, és természetesen azt fogjuk elfogadni”.

A hangfelvételről a lap állítása szerint kiderül, hogy az önkormányzat a munka megkezdésekor harminc százalékot fizet, amiből tíz százalékot azonnal vissza kell utalni. A napilap érdekességnek nevezte, hogy az önkormányzati cég ügyintézője a beszélgetés elején arra kéri a vállalkozót, adja le mobilját, majd figyelmezteti: „ne nevezzük meg az urakat”.

Marton Zsolt és Szakály Gábor az október 3-i önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP jelöltjeiként indulnak a városban. Mindketten egyéni képviselőjelöltek is, előbbi második a párt városi listáján, utóbbi negyedik.

A Fidesz feljelentést tesz


Cáfol és feljelentést tesz a Fidesz két szombathelyi önkormányzati képviselője annak kapcsán, hogy közlésük szerint megrendezett hangfelvétellel próbálták hírbe hozni őket.

Minden alapot nélkülöznek a Népszava csütörtöki számában megjelent, "Tíz százalék jatt a Fidesznek" című cikkének állításai - közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében Marton Zsolt és Szakály Gábor szombathelyi Fideszes önkormányzati képviselő.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását